• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç

Kerem SARI

Kişisel Blog - Webmaster

  • Webmaster
    • Genel
    • WordPress
    • Digitalocean
    • Genesis
  • Diğer
    • Farklı Konular
    • Kişisel
  • Araçlar
    • Abonelik
    • Arşiv
    • Son Yorumlar
  • İletişim

Bir bloğun olsun ister misin? İletişim

Ana Sayfa / Genel / Yeni Ev Alanların Kombi Doğalgaz Aboneliği Açtırma Süreci

Yeni Ev Alanların Kombi Doğalgaz Aboneliği Açtırma Süreci

23 Nisan 2017 - Kerem SARI - 30 Yorum

Ev almaktan daha zor olan doğalgaz açtırma işlemini tamamlamak için gereken aşamaları tek tek anlatacağım. Yaklaşık on gün internetten ev baktım, bu on günün üç günü baktığım evlerin arasından beğendiklerimi gidip gezmekle geçti. En sonunda bir ev beğenip aldığımda bütün işlemler üç günde sonuçlandı. Bu üç güne tapu, kredi, taşınma ve yerleşme dahil.

Elektirik ve su abonelikleri henüz iskan çıkmadığı için gerekmedi. Yapmam gereken tek şey sıcak su için doğalgaz şofbeni taktırmak ve İgdaş’tan aboneliğimi açmak. Ne kadar basit gözüksede bu işlemi on günde ancak halledebildim.

Sıfır eve kombi taktırıp doğalgaz aboneliği açtırmak için;

İlk önce bir mühendis bulup proje çizdirmemiz gerekiyor. Mühendis projeyi çizip İgdaş’ın sistemine girerek onay sürecini başlatıyor. Onay gelince İgdaş’a bu evraklarla gidip abonelik açtırmanız gerekiyor; Tapu, Dask (dask gerekli mi bilmiyorum, ben götürmüştüm) kimlik kartı ve fotokopisi. Buradan gerekli evrakların listesini görebilirsiniz: İgdaş Bağlantı Sözleşmesi. He birde İgdaş size doğalgaz sayacı verecek, sizde taşıyacaksınız. Aboneliğinizi açtırdıktan sonra İgdaş personeli evinize gelip kombi düzeneğini kontrol edecek ve onay verecek. Şartel kombinin altında olmaması gerekiyor, balkon açıksa kombi dolabı olması şart gibi birçok konuda belli yönergeler var. Bu yönergelere uyumluysa İgdaş personeli onay veriyor. Tabii abonelik açtırdıktan sonra kombiyi, doğalgaz sayacını ve dolabı takacak bir eleman bulmanız gerekiyor. Bu işten anlayan birini bulursanız onay süreci sıkıntısız geçecektir.

  • Proje çizdirdik.
  • Onay bekledik.
  • Abonelik açtırdık.
  • Sayaç, kombi vs. taktırdık.
  • İgdaş personeli geldi ve onayladı.

Bitti mi? Hayır!

Son olarak kombi markası herneyse ilgili firmanın personeli gelip elektrik bağlantısını yapacak ve kombiyi kullanmaya başlayabileceksiniz.

Bu şekilde listeleyincede basit gibi gözüküyor ama değil. Her aşamada arayıp randevu alıyorsunuz ve aldığınız randevuler hiç söylenen günde gerçekleşmiyor. Eğer hafta içi evde kimse yoksa sürekli işten izin almalısınız. Neyse ki ben evi açtıracak birilerini her zaman bulabildim.

Bu arada; son aşama olan kombi firmasının gelip elektriği bağlama süreci oldukça uzayınca ve en son Cumartesi günü yetiştiremedik, Pazartesi günü geleceğiz dediklerinde, yeter artık dedim ve elektrik bağlantısını kendim yaptım.

Kombinin elektrik bağlantısı için neden kombi personelini beklemeliyiz?

Eğer elektrik bağlantısını kendiniz yaparsanız ve kombi çalışmazsa yandınız! Kombi firması elektrik bağlantısını kendileri yapmadan garanti belgesini imzalamıyor. Ben bu riski göze alarak bağlantıyı yaptım ve kullanmaya başladım. Kombi çalıştığı için gelip garanti belgesini imzalayacaklar. Eğer çalışmasaydı ne para iadesi alabilirdim nede ücretsiz onarım yaptırabilirdim.

Bütün işleri takip edip halleden sertifikalı tesisatçılar var. Veriyorsunuz parasını; İgdaş’tan abonelik açtırıp sayacı eve götürmek dışında bütün işlemleri hallediyorlar. Kombiyi, dolabı onlar getirip takıyor. Randevu işleri onlara ait. Yinede on günü gözden çıkartın.

Kategori: Genel

Hakkımda Kerem SARI

İyi bir blog sahibi olmak ister misiniz?
Tel / Whatsapp: 0532 744 20 58 - İletişim

Okuyucu Etkileşimi

Yorumlar

  1. Mesut

    19 Kasım 2017

    Lanet olsun kombisine de evine de.

    Cevapla
    • Kerem SARI

      18 Temmuz 2018

      🙂

      Cevapla
  2. Anonim

    23 Mart 2018

    Turkiye cok ilerlemis belli.su kadar is mesele oluyor.Uzaya cikalim diye ugrassak nafile ruyamizda gorelim.yeni evimiz var icine giremioz.neden dogal gaz bagli degil.sokaga kutuyu baglattim ama gerisi husran.Turkiye ilerledi.n ilerledi.

    Cevapla
    • Kerem SARI

      18 Temmuz 2018

      Birgün dairenle beraber binayı havaya uçurma diye bunlar. Yani ülken seni senden koruyor. Bıraksa ya havaya uçacaksın yada zehirlenip gideceksin. Her fırsatta düşünmeden kötülemeyin ülkeyi.

      Cevapla
  3. Tamer

    13 Eylül 2018

    Bir sorum olacaktı iskan olmadan dogalgaz aboneliği alabildiniz mi gazı açtılar mı

    Cevapla
    • Kerem SARI

      14 Eylül 2018

      İskan gerekmiyor.

      Cevapla
      • Anonim

        13 Aralık 2018

        herşeyi hallettik ama igdas bize saat vermedi

        Cevapla
  4. Anonim

    13 Aralık 2018

    Kimse bize saat vermedi abonelik yaptık ama saat yok

    Cevapla
  5. hukukçu

    6 Mayıs 2019

    ilk açtırma öyle birşey yok binanın tesisatı çekilmiş zaten, sizin, dogalgaz projesi olmadan belediyeler mütaite binaya yapım izni vermezler, sizin bina bitmiş, tesşisat çekilmiş, plan proje tesisat çekilmemiş binalar içindir. sizin tek yapmanız gereken,
    tapu potokopısiyle gadaşa miracat edip abonelık yaptımanızdır. saaç bedeli ve abonelık bedelı dışında bir ücret yoktur, abonelık ücreti daha sonra geri alınır.

    Cevapla
  6. hukukçu

    6 Mayıs 2019

    sanırım arkadaşın,doğalgaz tesisatı henüz çekilmemiş, doğalgaz tesisatı çekili
    ve petekler takılı ise, zaten doğalgaz projeniz tapuya işlenmiş demektir.
    sizi kandırmışlar dava açma hakkınız var.

    Cevapla
  7. hukukçu

    6 Mayıs 2019

    bakınız şöyle düşünün, bir binanın önce ney içizilir? plan projesi çizilir? öyle değilmi?
    sonrada bina yapılır ve teslim edilir.. doğalgazda öyle plan proje çizilmeden
    doğalgaz hattı çekilmez,belediyeler doğalgaz projesiniz varsa mütaite derki belgeni göster bende sana hat için izin vereyim der, bu işler böyle yürür, bu ülkede…
    satın aldıgınız yeni binada doğalgaz hattı çekilmiş ise tapuda doğalgaz projesı
    gözükür zaten,, siz sadece abone olursunuz.. gazdaşta tıpış tıpış açar hattınızı.

    Cevapla
    • Hey

      16 Kasım 2019

      O iş öyle değil, ek olarak proje gerekiyor

      Cevapla
  8. Anonim

    8 Ocak 2020

    Olmaz olsun böyle iş her şey hazır ama amone kutusunu glmedi ve 3ay oldu

    Cevapla
    • Kerem SARI

      13 Ocak 2020

      Geçmiş olsun.

      Cevapla
  9. Anonim

    23 Ocak 2020

    hukukçu kardeşim binada her daire ayrı ayrı bu projeyi çizdirmiş evde doğalgaz tesisatı var ama yine de proje çizdirmek gerektiği söyleniyor

    Cevapla
    • Kerem SARI

      23 Ocak 2020

      İlginç

      Cevapla
  10. duran

    11 Şubat 2020

    iyi günler… bir sorum olacaktı!
    bağlatı anlaşması yaptım 800 TL ye yakın bir ücret verdim.
    sonra kombici geldi evin projesini çizdi.
    kombi takıldı.
    kiracı abonelik başlangıcı yaptırdı.
    Ve sıra sayaç takmaya geldi. —> bu işlem de ben herhangi bir sayaç takma bedeli verecek miyim?

    Cevapla
    • Kerem SARI

      18 Şubat 2020

      Ben verdim mi hatırlamıyorum doğrusu. Hatırlasamda eski bir bilgi olurdu.

      Cevapla
    • Yakup3533

      3 Temmuz 2020

      Hocam kombi için ayrı ücret ödediniz mi yoksa totalde 800 mü tuttu ?

      Cevapla
  11. Mert

    26 Şubat 2020

    Süpersin kardeşim. ben proje sunum aşamasındayı ve tek tek yazdıkların başıma geldi. iskan olmadığı için su ve elektrik abonelikleride sırada bekliyor. Korktuğum tarafı ise eve acemi boyacı tutmuşum. adam borularıda boyamış umarım bir problem çıkarmayacak igdaş elemanı gelir diye dua ediyorum. boya çıkarmak berbat bir iş olduğundan bulaşmak istemiyorum. Ben 6 ay önce kaldırım yapılması için direkt igdaşa gidip regülatör parasını yatırdım o sırada aboneliğide aktif etmişler mütehait problemli olduğundan proje henüz yeni yapılabildi kendim hallettmim. Mühendist saati halledecekmiş bakalım onuda almaya gitmeme gerek varmı.

    Cevapla
    • Kerem SARI

      29 Şubat 2020

      Teşekkürler, iskansız bina olunca zor oluyor. Son olarak elektrik aboneliğini daha bir ay önce tamamlayabildim. Umarım sıradaki abonelikler için problem yaşamazsın.

      Cevapla
  12. Zülfiye

    18 Mart 2020

    Ne kadar zor bir iş taşındık ama donuyoruz işlemler bir haftayı geçiyor

    Cevapla
    • Kerem SARI

      18 Mart 2020

      Dikkat edin, bu zamanlarda hastane köşelerinde perişan olursunuz 🙂

      Cevapla
  13. sıdıka

    26 Haziran 2020

    Merhaba, abonelik başvurusunu evi aldığınız bölgeye ait bürodan mı yapmak gerekiyor? Herhangi bir bölgedeki bürodan başvuru yapılabilir mi?

    Cevapla
    • Kerem SARI

      27 Haziran 2020

      Sanırım evet.

      Cevapla
    • igdaş

      21 Kasım 2020

      Herhangi bir şubeden başvurunuzu yapabilirsiniz

      Cevapla
  14. Yakup3533

    3 Temmuz 2020

    Hocam kombi için ayrı ücret bağlama için ayrı ücret mi ödüyoruz ? Ben sıfır kiralık daireye taşınacağım elektrik su iskanı yok şuan sadece doğalgazı bağlatmam gerekiyor

    Cevapla
    • Kerem SARI

      4 Temmuz 2020

      Bilmiyorum ki Hocam çok zaman geçti üzerinden. Fiyatlar ve işlemler değişmiştir zaten.

      Cevapla
  15. Anonim

    28 Temmuz 2020

    Ben sıfır daireye taşınıcam kiracıyım. Kombi takılı sadece doğalgaz sayacı yok. Mühendislik şirketi projeyi öizmiş onay bekleniyor. Onaylanınca kaç günlük işim var aca? Kombi takılı elektriği yok sadece ve sayaç yok. Nasıl bir yol izlemeliyim?

    Cevapla
    • Kerem SARI

      3 Ağustos 2020

      Hocam benim bilgim yok. Çok eskiden yaptırmıştım. Şimdi nasıl bilmiyorum.

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Birincil kenar çubuğu

İnsan ancak anladığı şeyleri duyar.
Johann Wolfgang von Goethe

Psikolojik Danışman

© 2014–2021 keremsari.com
İçerikler keremsari.com'a aittir. İzinsiz kullanılması yasaktır.

  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim