• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç

Kerem SARI

Kişisel Blog - Webmaster

  • Webmaster
    • Genel
    • WordPress
    • Digitalocean
    • Genesis
  • Diğer
    • Farklı Konular
    • Kişisel
  • Araçlar
    • Abonelik
    • Arşiv
    • Son Yorumlar
  • İletişim

Bir bloğun olsun ister misin? İletişim

Ana Sayfa / Wordpress / Wordpress Sidebar’a Son Yorumlar Eklemek (eklentisiz)

WordPress Sidebar’a Son Yorumlar Eklemek (eklentisiz)

24 Nisan 2020 - Kerem SARI - Yorum yapın

Biliyorum Wordspress’in kendi son yorumlar bileşeni var ve bununla ilgili birçok eklenti de mevcut. Orijinal son yorumlar bileşenini direk es geçiyorum. Zaten kimse kullanmıyor. Sadece konu başlığı ve anlamsız bir görünümü var. Eklentiler içinse soru cevap yapalım.

Neden eklentiler varken böyle bir kod kullanalım?

Neden böyle bir kodla pratik bir şekilde hedefe gitmek varken bilmediğimiz birinin yazdığı eklentiyi sitemize yükleyelim?

Birçok kişi hayrına eklentiler yazıp indirilebilir bir şekle getirip isteyen kişilerin yararlanmasını sağlıyor. Sorun yok. Peki bu hayrına kod yazanların, yadıkları kodlara ne kadar güveniyoruz? Kötü niyetle olmasa bile yetersiz bilgisi nedeniyle sitemize zarar verebilir. Asıl soru, eklentiyi yazanın hayrına yazdığını nereden biliyoruz? Sayısız WordPress kullanıcısı siteme virüs bulaştı diye ortalıkta dolanıyor.

Bir HTML widget bileşenine aşağıdaki kodları eklemeniz yeterlidir.

<?php $comments = get_comments('status=approve&number=10'); ?>
<?php foreach ($comments as $comment) { ?>
		
<p><b> <?php echo strip_tags($comment->comment_author); ?>:</b> 
<?php echo wp_html_excerpt( $comment->comment_content, 200 ); ?>...</p>
<?php }  ?>

10, gösterilecek son yorum sayısıdır. 200 ise yorum metninin gösterilecek karakter sayısıdır. İstediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Eğer temanız php kodunun işlenmesine izin vermiyorsa kullanamazsınız. Eğer benim gibi PHP Code Widget eklentisini kullanıyorsanız HTML bileşeni yerine PHP Code Widget bileşenini kullanabilirsiniz. Eklenti kullanmamak için kullanmam gereken kodlamayı çalıştırmak için eklenti mi yükleyeceğim diye sorar gibisiniz. Hayır, sadece ben kullanıyorum, bildiğim ve güvendiğim bir eklentidir. Eğer sizin daha öncesinde kullandığınız bir eklenti ise dedim.

Kategori: Wordpress

Hakkımda Kerem SARI

İyi bir blog sahibi olmak ister misiniz?
Tel / Whatsapp: 0532 744 20 58 - İletişim

Okuyucu Etkileşimi

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Birincil kenar çubuğu

İnsan ancak anladığı şeyleri duyar.
Johann Wolfgang von Goethe

Psikolojik Danışman

© 2014–2021 keremsari.com
İçerikler keremsari.com'a aittir. İzinsiz kullanılması yasaktır.

  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim