Basit bir konu ama bilmeyenleri düşünmek lazım. Üstelik süslü konular hazırlamaktan sıkıldım, böyle ufak tefek konularla site içeriğini genişletmeyi düşünüyorum. Üstelik kısa konularla ziyaretçi elde edip şu aylık kazancı biraz daha arttırsam iyi olacak. Yinede atmasyon konular olmayacak tabii, içeriğe göre videolu anlatımlarım da bulunacak.
Ne gerek var bu açıklamaya, başlığa saygı diyebilirsiniz. Konu ne olursa olsun ilk kendi yorumumu katıyorum, bu iyimi kötümü bilmiyorum ama altı üstü fazladan bir iki dakikanızı alırım.
Uzatmadan konuya geçeyim en iyisi 🙂
Yeterince teknik bilgim var, her durumda bir wordpress kurulumu yapabilir ve istediğim gibi geliştirebilirim. Buna rağmen ben bile digitalocean sunucularında hazır wordpress kurulumu yaparak iki dakikada blog sitemi açtım ve tıkır tıkır kullanıyorum. Kolay olanı kim sevmez. Aslında bu kolaylığın bizim kolay kolay yapamayacağımız bir avantajı var, sunucuda kontrol paneli (cPanel vs.) olmadığı için bütün kaynakları sitemiz kullanıyor.
Bu bahsettiklerimden bir şey anlamadıysanız Digitalocean kolay wordpress kurulumu için hazırladığım konuyu inceleyiniz. Gerçi o aşamayı geçmeden bu konuda bulunmanız biraz garip olur.
Videoda bulunan Terminal uygulaması için windows bilgisayarınızda putty programını kullanabilirsiniz. İlk olarak SSH bağlantısı yaparak sitemizi aktif hale getiriyoruz. Bu aşamada bağlantı şifremizi de belirlemiş oluyoruz. Bu işlemi yapmadan sitemiz aktif olmayacak.
Putty veya terminal programını açıyoruz ve videodaki gibi 6 aşamada sitemizi aktif hale getiriyoruz.
- ssh root@ IP adresimiz komutunu uyguluyoruz.
- yes yazıp devam ediyoruz.
- mail’de bize verilen şifreyi girip devam ediyoruz.
- tekrar aynı şifreyi giriyoruz.
- yeni şifremizi belirliyoruz.
- yeni şifremizi tekrarlıyoruz.
FTP BAĞLANTISI NASIL YAPILIR
Artık sitemiz aktif, şimdi FTP bağlantısı yapabiliriz. Ben videoda gördüğünüz gibi FileZilla programını kullandım. 4 aşamada dosyalarımıza erişebiliyoruz, FileZilla programını açıyoruz.
- Sunucu: sftp:// IP adresiniz
- Kullanıcı adı: root (her zaman root)
- Şifre: SSH bağlantısında belirlediğimiz şifredir.
- /var/www/html dosyalarımızın bulunduğu klasör yoludur.
Artık dostalarımızda değişiklik yapabilir ve sitemizin dosyalarını yedekleyebiliriz. Umarım bilmeyenler için faydalı bir konu olmuştur. Kolay gelsin.
Emeğinize sağlık. Çok teşekkürler.
Teşekkür edenleriniz çok olsun 🙂
Bilmeyenler için güzel bir konu. FTP webmaster’in olmazsa olmazıdır. Blogunuzu yakından takip ediyorum, siteme beklerim.
Keşke site adresinizi yazsaydınız 🙂
Çok teşekkürler. Cpanel almamıza gerek kalmadı 🙂
Rica ederim.
Aslında konuda digitalocean sunucularında yapılması gereken ilk işlemleri anlatmışsınız. İşime yaramadı değil. Sağ olasın.
Rica ederim.
kerem bey, bu konuyu ders olarak anlatırmısınız; https://www.digitalocean.com/community/tutorials/how-to-set-up-ssh-keys–2
Sedat Bey bu sıralar konu oluşturmaya pek fırsat bulamıyorum ama isteğiniz için başlık oluşturup taslak olarak sıraya aldım. Amacınız sadece güvenli bağlantı ise bu konudaki videodan esinlenerek DO için uygulayabileceğiniz daha güvenli bir bağlantı yolu oluşturabilirsiniz. http://keremsari.com/google-cloud-sftp-baglantisi-filezilla/
Digital Ocean ftp şifremi unuttum siteyi başka bir hostinge taşımak istiyorum. Mahvoldum kaç gündür napabiliriz ?
SSH ile veya droplet panelinizden şifrenizi yenileyebilirsiniz.
Bu yazı o kadar güzel oldu ki! Uzun zamandır aradığım bir konuydu. Çok teşekkürler. Bir de SQL bağlantısı nasıl sağlarım onu çözdüm mü tamamdır.
MySql ise PhpMyAdmin bağlantısıyla ilgili bir konum olacak. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Heyecanla bekliyorum. Bir türlü çözemedim çünkü.
Pardon olacak derken var demek istemiştim: https://keremsari.com/digitalocean-phpmyadmin/
Teşekkürler
Rica ederim.